Kentekenbewijs of tenaamstellingscode landbouwvoertuigen

Sinds 1 januari is de regel voor landbouwvoertuigen gewijzigd. Alle bedrijven en particulieren dienen hun (land)bouwvoertuigen te registreren. Indien dit niet wordt gedaan, dan is het verboden om met het voertuig de weg op te gaan.

 

Wilt u uw (land)bouwvoertuig laten registreren (kentekenbewijs aanvragen)? Dan moet u het voertuig door het RDW laten keuren. Dit doet u door een keuringsafspraak aan te vragen voor uw voertuig.

 

Wat moet u weten voordat u een nieuwe
tenaamstellingcode gaat aanvragen!

Bij een papieren kentekenbewijs hoort geen tenaamstellingscode. Dus als u een deel van het papieren kentekenbewijs, bijvoorbeeld uw overschrijvingsbewijs, kwijt bent, dan heeft u een geheel nieuw kentekenbewijs nodig. Vraag dan eerst een nieuw Kentekenbewijs op creditcardformaat aan op Tenaamstellingscode-aanvragen.nl.

Bent u het hele kentekenbewijs kwijt? Ook dan vraagt u eerst een nieuw
Kentekenbewijs op creditcardformaat op onze website, Tenaamstellingscode-aanvragen.nl.

Bent u in bezit van een leasevoertuig? Dan moet u de aanvraag doen bij uw lease- of financieringsmaatschappij. Alleen zij kunnen een (nieuwe) tenaamstellingscode voor het voertuig aanvragen.

Wat moet u doen om een nieuwe
tenaamstellingscode aan te vragen?

1. Meldcode

2. Uw gegevens

3. Versturen

4. Ontvangst

Als u (ook) uw kentekenbewijs verloren bent. Wat dan?

Heeft u een nieuw kentekenbewijs aangevraagd en uw oude kentekenbewijs teruggevonden? Het is helaas niet mogelijk om de aanvraag te stoppen en geld terug te krijgen.

Alleen tenaamstellingscode kwijt?

Maandag t/m vrijdag voor 20.00 uur Binnen 3 werkdagen Maandag t/m donderdag na 20.00 uur Binnen 4 werkdagen Vrijdag na 20.00 uur en in het weekend De Donderdag daarna In de tabel hiernaast kunt u zien wanneer u de tenaamstellingscode of/en kentekencard in thuis zal ontvangen. Let op in sommige gevallen kan dit langer duren, u wordt dan via de een mail op de hoogte gebracht!